Site Overlay

Свински език с гъбен сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Свинският език се сварява заедно с морковите, магданозените коренчета и подправките.

Охлаждат се и се обелват. Нарязват се на тънки филийки.

Част от бульона се прецежда.

Гъбите се нарязват и запържват в сгорещеното олио. Изваждат се от мазнината и в нея се запържа брашното до златист цвят.

Разрежда се с бульон и гъбеният сос се вари до гъстота. Подправя се с виното и черния пипер. Гъбите се добавят към соса.

В чиния или плато се нареждат филийките език. Гарнират се с картофено пюре и се заливат със соса.

Приятен апетит с този уникален свински език с гъбен сос!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *