Site Overlay

Свински котлети с праз на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

За готвенето на тази гозба, ако разполагате, използвайте съд, пригоден едновременно за котлон и за фурна. В случая аз ползвам червената тава на Делимано.

Свинските изрезки се нарязват на малки парченца и се слагат да се изпържат. По този начин ще се стопи мас, нужна ни за готвенето на вкусната гозба.

Когато имаме вече достатъчно количество мазнина, минаваме през нея котлетите – колкото да се запечатат и от двете страни.

През това време нарязваме праза на шайби с дебелина 1. 5-2 см.

Изваждаме котлетите настрана и слагаме праза да се позапържи. Когато се постопи лукът добавяме червения пипер, черния пипер и чубрицата.

Разбъркайте добре и поставете котлетите отгоре. Полейте със зелевата армия (саламура) и добавете толкова вода, колкото да покрие 1/2 от котлетите. Ако е нужно, посолете допълнително.

Поставете алуминиево фолио и прехвърлете съда във фурната, предварително загрята на максимална температура. След 1 час намалете на 160 градуса и продължете с готвенето още 1 час. Отстранете фолиото и оставете ястието да се доготви на изключена фурна още 30 мин.

Сервирайте пържолите топли с чаша хубаво червено вино.

Свинските котлети с праз на фурна са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *