Site Overlay

Свински пържоли и ребра в гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купичка се счукват на каша скилидките чесън, а лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Свинските ребра се нарязват порции и заедно с вратните пържоли се поръсват със сол.

В купа се смесват черният, червеният пипер и сухият риган. Сухите подправки се разбъркват и с тях се поръсва месото.

Пържолите и ребрата се нареждат в глинения гювеч, като между тях се слага от счукания чесън и нарязания лук.

Гювечът се похлупва и се оставя на хладно за няколко часа, за да се овкуси месото.

Преди да се сложи в студената фурна, се налива малко бира.

Свинските пържоли и ребра в гювеч се пекат през първия половин час на 220 градуса, после температурата се намалява на 170 и готвенето продължава още около час и половина.

Сервират се топли с гарнитура по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *