Site Overlay

Свински пържоли с ябълки и лук – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Натрийте свинските пържоли с черен пипер и мащерка и ги оставете върху кухненската дъска, за да са на стайна температура поне 15 минути.

2. Загрейте две лъжици зехтин на силен огън в тиган с дебело дъно. Изпечете до златисто пържолките за около 2-3 минути от всяка страна. Накрая може да намалите огъня и за допечете за още малко, ако пържолите са по-дебели. Така ще сте сигурни, че няма да останат сурови отвътре. Ако са тънки, не им е нужно много време, за да са готови.

3. Извадете месото и намалете огъня до слаб/умерен.

Деглазирайте с брендито и сложете маслото. Когато се разтопи добавете лука нарязан на тънки полумесеци, лимоновата кора и щипка сол.

Бъркайте от време на време до омекването на лука, а ако е нужно сложете още мазнина.

4. Сипете захарта, разбъркайте и след минута сложете и ябълките – небелени и нарязани на тънки парченца – не и прекалено, за да не се разпаднат. Всъщност зависи какъв сорт използвате – в случай, че прецените, че кората им е твърде дебела може и да ги обелите.

5. Сипете малко вода, около 1 и 1/2 кафена чашка и оставете ябълките да омекнат, но не и да стават на каша, за да е красиво на вид ястието. За да стане сполучливо е много важно самият тиган да е по-голям /широк – лукът и ябълките да не са на дебел пласт.

6. Сервирайте още топлите свински пържоли с ябълките и лука, а отстрани украсете всяка чиния с редукция от сладко вино за допълнителна сладост и разкош.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *