Site Overlay

Свински хапки по шопски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото, след което се слага в плик, за да го овкусим по-лесно, и прибавяме солта, червения пипер и чубрицата.

Разтъркваме и го оставяме да престои 10-15 минути.

Загряваме зехтина, след което слагаме месото и го задушаваме под капак.

От време на време разбъркваме, докато го готвим на тих огън, около 20-25 минути.

Разбъркваме яйцата и щом месото е готово, върху него изсипваме яйцата с щипка сол.

Оставяме кебапа на огъня още 2 минути без капака, за да се запържат яйцата, и го издърпваме настрана.

По желание, свинските хапки по шопски може да се сервират със стръкче магданоз и резени домати и краставици.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *