Site Overlay

Свинско вретено с гъби и кашкавал – Рецепта

“Когато всички у дома питат за вечерята, настървени от глад, кажете им, че свинското вретено с апетитна плънка е почти готово”

Начин на приготвяне:

Измийте вратните пържолите и ги начукайте на тънко с дървено чукче.

В тиган сложете малко мазнина и запържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки до златисто.

Добавете лука, нарязан на дребно, и пържете до карамелизиране.

Пържолите поръсете със сол, черен пипер и ригана. Сложете малко от плънката и завийте на руло.

Подредете в тавичка за печене. Налейте бирата и нарежете кравето масло.

Завийте тавичката плътно с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 180 градуса 2 часа.

Махнете фолиото, поръсете всяко свинско вретено с кашкавал и върнете във фурната за около 10 минути или до запичане на кашкавала.

Извадете, оставете свинското вретено с гъби и кашкавал леко да се охлади и сервирайте.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *