Site Overlay

Свинско месо с гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, в подходяща тенджера върху котлона сипах олиото, като котлона го включих на средна температура.

Докато олиото загрее, си почистих, измих и нарязах лука на дребно. След това го сложих да се позапържи и малко да поомекне и разбърках с лъжица.

Нарязах месото на хапки и добавих към лука и разбърках!

И тогава си измих гъбите и ги оставих да се отцедят.

След това пресния лук и чесън ги почистих, измих и нарязах на ситно, след което към месото и лука добавих отцедените гъби, солта, червения пипер и намалих котлона и разбърках.

Прибавих брашното и отново бърках, да не залепне. Добавих пресния лук, чесъна и топлата вода.

Засилих котлона отново на средна степен, така свинското с гъби ми покъкри няколко минути на полуоткрехнат капак.

След като ми беше готово, добавих черния пипер и изключих котлона.

И ето – имаме нашето свинско месо с гъби.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *