Site Overlay

Свинско сърце тип Елена – Рецепта

“Домашно приготвено сушено мезе за всяко питие – прави се от свинско сърце и сме убедени, че ще ви хареса”

Начин на приготвяне:

Свинското сърце се измива, почиства и се срязва наполовина.

Намазваме обилно от двете страни със сол и оставяме така за 3 дена.

Измиваме го и накъсваме сърцето само във вода за 1 час. След това накисваме във вода с 3 с.л. оцет за 3 часа.

Когато минат часовете, измиваме свинското сърце и го овалваме в черен пипер, много чубрица и съвсем малко лют червен пипер, всичко това е объркано.

След като оваляме хубаво свинското сърце, му пробиваме дупка, за да сложим конец и го закачаме на проветриво място без пряка светлина.

След 2-3 дена нашата пастърма от свинско сърце е готова и прибираме в торбичка на хладно в хладилник.

Колко ще изсушите мезето, зависи от вашите предпочитания.

Да ви е вкусно с това чудесно мезе за питие – свинско сърце тип Елена.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *