Site Overlay

Свинско със зелен боб в гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте свинските ребърца и ги запържете с малко мазнина в тенджера под налягане.

Налейте малко вода и ги сварете за 10 минути. Изключете и изчакайте да излезе парата. Извадете и заделете заедно с бульона.

Измийте тенджерата и добавете 3 с.л олио. Сложете лука, моркова и чушката, нарязани на дребно.

Обелете картофите, нарежете на големи парчета. Добавете и тях.

Изчистете боба, измийте и нарежете на парчета. Сложете и него.

Добавете подправките, червения пипер и доматеното пюре.

Изчакайте няколко минути и сложете месото.

Налейте бульона и затворете тенджерата. Варете 15 минути и изключете зеления боб със свинско.

Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Прехвърлете в гювеча.

Печете в студена фурна на 250 градуса за 10 минути.

Намалете на 200°C и оставете за 30- 40 минути.

Извадете и сервирайте свинско със зелен боб в гювеч с лъжица кисело мляко.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *