Site Overlay

Свинско Тиганаки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Свинското месо се нарязва на жулиенчета. Киселите краставички се нарязват на лентички.

В тиган се слага олио да загрее. Добавя се свинското. Ако е необходимо, се добавя и малко водичка, за да се задуши и да не остава жилаво.

Добавят се киселите краставички. Всичко се запържва добре. Добавя се повечко розмарин – той е ключовата съставка в тази рецепта, но е със силен вкус, така че не бива да се прекалява.

Овкусява се със сол и черен пипер. Много бързо и вкусно мезе за неочаквани гости, а защо не и малка порция за пред телевизора.

Свинското Тиганаки подхожда както на чаша бира, така и на чаша ракия.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *