Site Overlay

Свищовски дърпани банички – Рецепта

Начин на приготвяне:

За тези уникални малки банички сложете брашното върху кухненския плот и направете кладенче.

Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко не лепящо тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.

Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга.

Завийте с памучна кърпа и оставете за 30- 40 минута да се отпуснат.

Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко до прозрачност.

Стопете свинската мас и я смесете с олиото. Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина.

Не трябва да има затворена част тесто за баница без мазнина.

Затворете отново и ще получите правоъгълник. Поръсете с мазнина и затворете краищата към средата.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и отново полейте с мазнина.

Печете свищовските дърпани банички на 200°C до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *