Site Overlay

Селска баница със спанак и сирене – Рецепта

“Богата селска баница със сирене и спанак – изумително вкусна и любима на цялото семейство”

Начин на приготвяне:

За тази селска баница със спанак и сирене пресявам брашното и добавям солта, зехтина, оцета и накрая бавно водата. Замесете меко тесто, покривам с кърпа и оставям за половин час да почине. Режа на 8 топки – 4 отдолу и 4 отгоре.

Тавата я намазваме с зехтин. Разточвам първо четирите кори и всяка една поръсвам със зехтин.

Слагам пълнежа (в моя случай спанак и сирене) и отгоре разточвам останалите 4 кори. Намазва със зехтин или с масло отгоре.

Нарязвам баницата със спанак и пека в силно загрята фурна на 170 до градуса за 40 минути или – в зависимост от фурната.

За пълнежа:

Запържете леко пресен лук и копър, след това добавям спанака и накрая добавям сол, черен пипер и мента оставям за 5 минути.

Оставям настрана и след като изстине, добавям сирене. Ако има течност, изцедете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *