Site Overlay

Селска пица с пълнозърнесто тесто – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, приготвяме си тестото за пица, като в дълбока купа си счукваме яйцето, прибавяме киселото мляко заедно със содата и разбъркваме добре.

След като сме разбърквали добре сместа, към нея си прибавяме зехтина, оцета, и солта.

Оформя се тесто, което бъркаме с дървена лъжица .

Намазваме с мазнина тавата и поставяме пълнозърнесто тесто за пица.

Поставяме във фурната, да се пече за около 15 минути.

Нарязваме си на лентички а може и на кубчета – кой както предпочита колбаса, както и маслините.

След като извадим тестото, намазваме с домашна лютеница и подреждаме колбаса и маслините .

Покриваме с настъргания кашкавал и поръсваме с мащерка и риган на вкус.

Отново поставяме в печката и печем селската пица с пълнозърнесто тесто до желания загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *