Site Overlay

Селска Сипидя – Рецепта | Gotvach.bg

“С интерес опознаваме селската кухня и разбираме как се нарича онова, което повечето от нас познават като пърленка – Сипидя”

Начин на приготвяне:

В купа смесвате киселото мляко и водата.

Разбивате яйцата и ги добавяте към айряна, който добре разбъркам и добавяте сол.

Прибавяте брашното и бъркате до получаване на гъсто тесто.

Загрейте фурната, изберете подходяща тавичката с 2 с.л. олио и я оставете да се нагрее във фурната.

Изсипете тестото в тавичката и печете селската пърленка до кафеникав цвят.

Забавлявайте се, докато приготвяте сипидя със сирене – бързо лесно и вкусно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *