Site Overlay

Симит Погача – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Първо върху котлона поставих сух тиган. След това включих котлона на средна температура. Като ми загря тигана го поръсих със сусама.

Периодично разбърквах с дървена лъжица, докато сусамът покафенее. След като придобие желания цвят го оставих настрана да изстине.

След това разтопих кравето масло и оставих на страна леко да се охлади.

В подходяща купа счупих яйцето и добавих киселото мляко, олиото, бакпулвера, солта и захарта, и разбърках с лъжица. След това добавих разтопеното краве масло и отново разбърках.

След това си пресях брашното и добавях малко по малко към сместа, когато ви се получи тесто, трябва да ви е леко меко, но нелепнещо тесто.

След като доомесих, късах парчета, които ми бяха горе-долу еднакви по големина. След това си приготвих кашкавала, като предварително го нарязах на ленти.

Взех подходяща тава и я покрих с пергаментова хартия. Взех топка тесто и я сплесках и след това си поставих от кашкавала.

Първо затворих от двата края, като лодка, а после по средата. След това в малка шола сложих белтъка и разбих за кратко с вилица.

Потопих си симит погачата първо в белтъка, а после в печения сусам.

Накрая наредих в тава със затворената страна надолу …и така докато свършат. След това с помощта на остър нож направих 2-3 разреза върху всеки симит.

И накрая пекох в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 40 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *