Site Overlay

Сирене по шопски със спанак – Рецепта

“Разнообразяваме класическото сирене по шопски, добавяйки спанак – супер стана “

Начин на приготвяне:

Спанакът се изчиства, измива се и се нарязва на дребно.

Част от мазнината се разтопява, прибавя се ситно нарязан лук и се задушава до слабо зачервяване.

Добавя се спанакът. Посолява се и се задушава, като се прибавя малко вряла вода. Ври до омекване.

Брашното се разбърква със студеното мляко, натрошеното сирене и яйцата.

Сместа се прибавя към спанака, разбърква се леко и се разпределя в глинени съдове.

Сиренето по шопски се поръсва с настърган кашкавал и се запича за около 5 минути.

Може да поднесете сирене по шопски със спанак за обяд или за вечеря.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *