Site Overlay

Сирене по шопски с извара и шарлан – Рецепта

“Сирене по шопски, което няма как да подминете лесно “

Начин на приготвяне:

Продуктите за приготвянето на тази рецепта за сиренето по шопски са за 1 гювече. Приготвя се много лесно!

Двете правоъгълни парчета краве сирене поставяме едно до друго на дъното на малкото гювече. В празното пространство отстрани поръсваме изварата.

Обелваме домата, нарязваме го на ситно и сипваме върху сиренето. Правим два разреза до средата на лютото чушле и го поставяме в края от едната страна на гювечето.

Поливаме върху домата с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и поръсваме отгоре с чубрица и черен млян пипер.

Печем сиренето по шопски с извара без капак на 250 градуса за около 25 минути. След това чукваме едно яйце отгоре, поръсваме с малко червен пипер и връщаме във фурната.

Доизпичаме апетитния аламинут за няколко минути – до готовност на яйцето.

И сиренето по шопски с извара и шарлан е готово!

Ароматно и Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *