Site Overlay

Сиренки Цървулки с шунка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ако ви харесват саламки, и тези закуски със сирене ще ви се усладят.

Сложете маята в топлата вода с 1 с.л. захар и я оставете да шупне. Пресейте брашното, направете в средата кладенче и добавете яйцата, солта, кравето масло, олиото и разбъркайте да се смесят съставките.

Сложете и шупналата мая и замесете тестото. Готовото тесто го намажете с малко олио отгоре и го оставете леко да втаса (не много). Вземете тестото на плота и го разделете на равни части, всяка част оформете на топка.

Намазнете плота и разточете топката на дължина. Смесете яйцата със сиренето и намажете разточената кора с нея. Отгоре сложете парче от шунковия слайс, навийте от двете страни по малко и притиснете от двата края (идеята е да се получи нещо като цървул).

И така по същия начин и останалите. Готовите цървулчета ги оставете да втасат около половин час. След това ги намажете с разбитото яйце и поръсете с настъргания кашкавал.

Печете сиренките в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация до зачервяване.

Сиренки Цървулки с шунка са вкусни тестени закуски.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *