Site Overlay

Сиренца в здравословна панировка – Рецепта

“Панирани сиренца обичаме всички, но когато панировката е здравословна, можем да ги хапваме до насита”

Начин на приготвяне:

Сиренето се нарязва на малки парчета и се нарежда върху дървена дъска, за да се отцеди.

Лимецовото брашно се разбърква много добре с оризовото брашно.

Прибавя се чесънът на прах, червен пипер и кимион, като сол не се прибавя.

Зехтинът се загрява на средна температура.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Всяко парче от сиренето се потапя от всички страни в яйцата.

След това се овалват от всички страни в сухата смес от брашна и подправки.

Пържат се до златисто от двете страни на панираните сиренца.

След като се извадят от мазнината, се поставят върху домакинска хартия за 1 мин., за да се отцеди зехтинът.

Сиренцата в здравословна панировка са готови за поднасяне!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *