Site Overlay

Сиромашка чорбица – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера задушете предварително нарязания лук на ситно. Щом зеленчукът омекне и започне да става леко прозрачен, добавете и нарязаните на кубчета домати (по желание ги обелете преди това).

С остър нож нарежете зелето на средно дълги ивици. Добавете го в тенджерата и долейте вода.

Осолете със сол на вкус и оставете на котлона да се вари.

Количеството вода зависи от това колко рядка или гъста искате да е зелевата чорба.

Овкусете с черен и червен пипер на вкус. Добавете и нарязан на ситно магданоз за вкус.

Когато омекне зелето, ястието е готово.

Сервирайте сиромашката чорбица гореща.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *