Site Overlay

Сиропиран кекс с орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбъркват със захарта на пяна.

Прясното мляко се разбърква с олиото на пяна и се прибавя към яйцата. Разбърква се много добре.

Брашното се разбърква с гриса, кокосовите стърготини и бакпулвера, след което се прибавят към сместа. Разбърква се много добре.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с олио. На дъното се слагат 1/2 от счуканите орехи, след което се изсипва сместа.

Отгоре се поръсват останалите орехи.

Пече се в предварително загрята фурна 60 мин. на 160 градуса.

Оставя се да изстине.

Сиропът се приготвя, като захарта, водата и ванилията се варят 30 мин. на слаб огън, след което се оставя да изстине.

Когато кексът е изстинал, се залива със сиропа.

Оставя се да попие сиропа преди да се консумира.

Сиропираният кекс с орехи е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *