Site Overlay

Сиропиран орехов сладкиш с глазура – Рецепта

“И хапка по хапка сиропираният орехов сладкиш изчезна от чинията “

Начин на приготвяне:

Сиропиран орехов сладкиш – за делник и празник.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме ванилията, канелата и предварително разтопеното масло с олиото.

Смиламе орехите и ги добавяме към сместа.

Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.

Готовата смес изсипваме в намазнена тавичка.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15-20 минути.

За сиропа ореховия сладкиш сипваме водата в дълбок съд, добавяме захарта и лимоновия сок.

След като захарта се разтопи, оставяме сиропа да ври за 10-15 минути на средна температура.

За глазурата разбиваме белтъците на сняг и малко по малко добавяме захарта.

Към готовата белтъчна смес прибавяме смлените орехи и разбъркваме.

Отделяме малка част от глазурата и я смесваме със сладко от малини.

Сиропираме охладения сладкиш с топлия сироп, намазваме обилно с глазура и декорираме с натрошени любими бисквити и нарязани орехи.

Разкошен сиропиран сладкиш – трудно някой може да му устои!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *