Site Overlay

Сладкарски крем с бял шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Задължително, преди да започнете с подготовката за този крем за торта, да извадите всички продукти на стайна температура.

За начало разтопете шоколада на водна баня. Най-лесно ще се получи, като предварително го начупете на малки парченца. Щом стане на крем, добавете маслото и 50 мл прясно мляко. Покрийте съда с домакинско фолио (за да не образува коричка) и оставете на страни.

Отделете жълтъците в отделна купа. Към тях добавете захарта и ванилията. Разбъркайте с миксер или домакинска телена бъркалка.

В отделна тенджера сложете останалото количество прясно мляко на котлона. Щом кипне, намалете котлона на минимална степен. Започнете да добавяте в него на тънка струйка яйчената смес.

Бъркайте енергично, докато кремът не започне да се сгъстява. На финала прибавете разтопения бял шоколад. Изчакайте още минутка-две и изключете котлона.

Сладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши.

С него може да пълните фунийки, кошнички или петефури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове.

Този крем е подходящ и за сервиране в десертни чинийки за директна консумация.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *