Site Overlay

Сладкиш Ден и Нощ – Рецепта

“Ако ни питате дали обичаме повече деня или нощта, отговорът ще е и двете по равно – говорим за сладкиша, нали”

Начин на приготвяне:

Рецептата за сладкиш Ден и Нощ зная от доста години, но скоро не бях го приготвяла.

Единственото, което промених е, че полях отгоре с черен шоколад и сметана на водна баня. Получи се вкусно.

Включваме фурната на 180 градуса да загрява. Приготвяме си форма с подвижен ринг, в която слагаме хартия за печене с диаметър 24 см.

За тъмното тесто смесваме в купа брашното, какаото и захарта. Слагаме мекото масло и с ръце започваме да размесваме, докато получим трохи.

За светлото тесто сипваме в друга купа изварата и нишестето. Добавяме сметаната. Разбъркваме добре.

Накрая прибавяме яйцата със захарта, които предварително сме разбили. Объркваме хубаво и слагаме ванилията.

В подготвената форма сипваме равномерно 1/2 част от трохите. Върху тях разпределяме светлото тесто. Завършваме като поръсваме с другата част от трохите.

Печем от 50 до 60 минути във фурната на 180 градуса. Проверяваме с клечка.

Оставяме изпечения ретро сладкиш да се охлади напълно и много внимателно го местим в подходящ поднос.

Понеже ми остана 50 мл от течната сметана и имах 1/2 черен шоколад, реших да направя украса.

Разтопих на водна баня шоколада, смесих със сметаната и с помощта на лъжица разпределих отгоре. Получи се чудесно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *