Site Overlay

Сладкиш Жадната монахиня – Рецепта

“Ех, тази монахиня, колко ли сладкиши са кръстени на нейно име. Шегата настрана, това е един от най-вкусните сладкиши, които сме опитвали, а ние сме нещо като експерти по сладкишите”

Начин на приготвяне:

Разбийте 200 г меко масло с пудрата захар и добавете един по един 6 жълтъка, а белтъците запазете.

Разбърквайки, прибавете смлените орехи, 3 с.л. брашно и 2 с.л. какао.

Най-накрая сипете ванилия и 4 белтъка, разбити на сняг.

Изсипете сместа в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 180 фурна за около 25-30 минути.

Готовия ретро сладкиш се вади и се оставя да се охлади, като се реже на парчета с остър нож и се надупчва леко с вилица.

Щом поизстине, се залива с глазура от разтопените в съд на котлона 1 с.л. масло, натрошения шоколад, 6 с.л. захар и 4 с.л. какао.

Според оригиналната рецепта Жадната монахиня се маже с разбити на сняг белтъци с малко захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *