Site Overlay

Сладкиш Кемал Паша с Амарето и мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сладките Кемал Паша се нареждат в дълбока суха тава.

Амаретото се сипва в чаша.

Всяко топче се потапя в Амарето за 1 мин. и отново се връща в тавата.

Прясното мляко се сварява и се отделя каймакът.

Захарта се прибавя в горещото прясно мляко.

Вари се 20 мин при продължително бъркане.

Ванилията се разбърква с останалото Амарето.

След като млякото се свари, се прибавя Амаретото с ванилията. Разбърква се много добре.

Всяко топче се залива с горещото мляко.

Шамфъстъкът се обелва от черупките. Смила се с чопър.

Върху всяка от сиропираните сладки се слага смлян шамфъстък.

Оставя се да се попие 12 часа сладкиша Кемал Паша с Амарето и мляко.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *