Site Overlay

Сладкиш с ябълки и лешници – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистваме и настъргваме ябълките. Към тях прибавяме захарта, яйцата, канелата и бакпулвера. Разбъркваме със шпатула всички съставки.

Сипваме олиото и започваме да прибавяме брашното по малко, на няколко пъти.

Разбъркваме всичко, последни слагаме лешниците, които предварително сме смлели в чопър. Накрая се получава доста гъста смес.

Прехвърляме сместа за лесния плодов сладкиш в тава, застлана с хартия за печене.

Печем сладкиша с ябълки и лешници във фурна на 180 градуса около 45 минути.

По желание може да поръсим ябълковия сладкиш с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *