Site Overlay

Сладкиш с ябълки от тефтера – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа смесваме яйцата, ябълките и захарта.

Разбъркваме всичко с лъжица.

Към ябълковата смес добавяме содата, бакпулвера и олиото.

Отново разбъркваме добре.

Последно добавяме брашното, чаша по чаша и разбъркваме.

Получава се много гъсто и трудно за разбъркване тесто.

Изсипваме сместа за ябълковия сладкиш в предварително намаслена тава.

Печем в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

След приблизително 45 минути сладкишът е изпечен.

От течността, която пускат ябълките при печене, сладкишът с ябълки от тефтера се напоява и става мек.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *