Site Overlay

Сладкиш с 2 вида сладко – Рецепта

“Един сладкиш с цели 2 вида сладко – това е нещо, което непременно искаме да пробваме още днес”

Начин на приготвяне:

1. Намазнете с олио тавичка с диаметър 22 см. Поръсете дъното с лъжица- две царевичен грис/полента, кафявата захар и филираните бадеми.

Върху всичко това сложете на места лъжиците от боровинковото сладко и на места от портокаловото сладко, така че да се покрие цялата повърхност.

Включете фурната да загрява до 175 градуса.

2. Разбийте с миксер яйцата със 100 г захар. Когато станат на пухкав крем, добавете постепенно и киселото мляко, олиото, меда и 40 г портокалово сладко с коричките.

3. Пресейте брашното с бакпулвера, сипете 100-те грама царевичен грис и разбъркайте с дървена лъжица и плавни движения. Може и да продължите с миксера, но на по-бавни обороти и за много кратко.

4. Готовата смес сипете в тавичката върху сладкото. Тя е по-рядка от обикновена кексова смес, защото има грис, който ще си поеме и набъбне при печенето.

Пъхнете в загрятата фурна и изпечете сладкиша със сладко за 30-40 минути.

5. Оставете да поизстине за 15 минути вътре във фурната на отворена врата (не изцяло).

Внимателно обърнете върху поднос и сервирайте сладкиша с 2 вида сладко още леко топъл, а по желание изчакайте да изстине напълно.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *