Site Overlay

Сладки банички с крем – Рецепта

“Сладки банички с крем – започнеш ли да ядеш, не можеш да спреш, но и защо…”

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете прясното мляко, добавете захарта заедно с ванилията и сложете съда на котлона. Разбърквайте на често.

Изчакайте течността за започне да заври и намалете на ниска степен силата на котлона.

Тогава добавете една чаша грис. Важно е да не спирате да бъркате, за да не загори на дъното на съда. Бъркайте докато не се образува гъст млечен крем.

Започнете да добавяте и яйцата. Едно по едно, като отново не спирате да бъркате. Две минути след последния жълтък, отделете съда на страни за да се охлади леко.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Отворете пакета и корите за баница.

Вземете една кора и я намажете леко с предварително разтопеното масло. Над нея сложете още една кора и отново намажете леко с маслото.

От края на по-късата страна на кората сложете малко от млечния крем. Започнете да завивате на руло, като накрая завъртете и краищата навътре (затворете баничките от всички страни).

Поставете баницата в предварително застлана с хартия за печене тава.

По гореописания начин направете и останалите кори и сладка плънка.

Сладките банички с крем сложете в предварително загрятата фурна на 180 градуса до златисто (20- 25 минути).

При сервирате поръсете обилно с пресята пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *