Site Overlay

Сладки варени гевреци – Рецепта

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и вода и ги смесваме. Сипваме вътре мята и разбъркваме.

Пресяваме брашното в купа и правим кладенче в средата. В него сипваме солта, захарта и олиото. Наливаме и сместа с маята. Разбъркваме до смесване на продуктите и замесваме меко тесто.

Разделяме го на 20 части, оформяме ги на топчета и ги подреждаме на набрашнен плот.

Оставяме топчетата за 15-20 минути да се отпуснат.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Сипваме водата, солта и содата в тенджера и кипваме.

Оформяме всяко топче на фитил. Усукваме фитилите дwа по два и съединяваме в края, за да оформим гевреци.

Пускаме всеки геврек в кипящата течност и изчакваме да изплуват нагоре варените гевреци.

Изваждаме гевреците върху хартия за печене, оставяме ги за кратко и ги топваме от едната страна в смесените два вида захар.

Подреждаме ги в тефлонова тавичка със захарта нагоре.

Забождаме отгоре нарязани на едро бадеми и стафиди.

Слагаме сладките варени гевреци да се пекат в загрятата фурна и печем около 15 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *