Site Overlay

сладки кифлички с мас – Рецепта

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и водата и ги смесваме. От тази течност отделяме 1/2 ч.ч. и в нея начупваме маята и добавяме захарта и 2 с.л. брашно.

Разбъркваме и оставяме за 5 минути, за да се активира маята.

Пресяваме брашното в тавичка и добавяме солта. В средата оформяме кладенче и изсипваме сместа с маята вътре. Добавяме маста и останалото количество от млякото и водата. Разбъркваме и омесваме меко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да се надуе.

След това нарязваме тестото на 8 парчета и ги оформяме на топки.

Разточваме всяка топка на кора с дебелина около 1 см и я разрязваме на 6 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник поставяме по парче локум и навиваме на кифлички. По същия начин поставяме и по 1 ч.л. сладко.

Подреждаме кифличките в тефлонова тава.

В малка купичка разбиваме жълтъците и олиото и намазваме кифличките.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем в нея сладките кифлички за около 20 минути. След това увеличаваме на 200 градуса и печем още 10 минути.

Поръсваме нашите сладки кифлички с мас с пудра захар и сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *