Site Overlay

Сладки Пеперудки – Рецепта | Gotvach.bg

“Сладки пеперудки за очаквани и неочаквани гости – чудесно за следобедно кафе и приятен разговор”

Начин на приготвяне:

Маслото се изкарва от хладилника, за да се отпусне.

Яйцата се чукват, като жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се слагат в купата на миксера. Разбиват се на сняг и се оставят настрани.

В друга голяма купа се слагат жълтъците. Добавяте се мекото вече масло и пудрата захар. Разбиват се до получаване на хомогенна смес.

Постепенно се прибавя брашното. Към белтъчната смес се добавят разбитите на сняг белтъци и ванилията. Разбърква се.

Подготвят се намазнени формички за кошнички. Пълнят се 3/4 със сместа, защото при печенето се надуват.

Пекат се в предварително загрята фурна до 200 градуса . Пекат се до светло кафяв загар. Вадят се врели от формичките и с много остър нож се разрязват на две кръгчета. Горното по–голямо се разделя на две полукръгчета, като внимателно се местят, за да изстинат.

В купа се разбиват маслото, пудрата захар и какаото. Сглобяват се пеперудките.

Сладкарски шприц се пълни с този крем. Взима се цяло кръгче и в средата му се прави лента с крем. Върху него се залепят двата полукръга с отрязаното надолу. Оформят се крилата на пеперудата.

Това се повтаря до сглобяване на всички пеперуди. Поръсват се с пудра захар. От фиде се начупват малки пръчици, които се използват за рогца. Поставят се от едната страна по 2 рогца, като се забиват в долната част на пеперудата.

Украсяват се празничните сладки, като с червена сладкарска боя се правят точици по крилата и в основата на рогцата – за очи.

Опитайте вкуса на домашните сладки Пеперудки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *