Site Overlay

Сладки целувки за празник – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделете внимателно белтъците от жълтъците. Яйцата трябва да са на стайна температура. Не бива да попада жълтък в купата с белтъците.

Купата трябва да е изключително чиста, да няма мазнини по нея и най-важното – да е суха и затоплена!

Добавете щипка сол и капки лимонов сок към белтъците.

Разбийте ги на гъст сняг с помощта на миксер.

Пресейте пудрата захар.

Добавяйте постепенно лъжица по лъжица от пудрата захар към белтъците, като непрекъснато разбивате с миксер.

Сместа е готова, когато започнат да се образуват връхчета.

Застелете тава за печене с домакинска хартия.

С помощта на шприц оформете целувките.

Поръсете ги с цветни захарни звездички.

Печете на малки градуси /само сушене/ – от 130 до 150 градуса.

Украсете масата със сладки целувки за празник!

Весел празник!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *