Site Overlay

Сладкото рулце на баба – Рецепта

“Пухкаво, вкусно, ароматно – просто перфектно е сладкото рулце на баба “

Начин на приготвяне:

Разбивате яйцата и захарта.

След това при постоянно бъркане добавяте водата и олиото.

Смесвате бакпулвера и ванилията с брашното и ги добавяте към сместа с яйцата.

Готовата смес изсипвате в тава, покрита с хартия за печене.

Изпечете блата в предварително загрята фурна на 220°C градуса, докато придобие леко златист цвят.

Когато е готово, намокряте обилно хавлия с размери по-големи от тези на тавата, в която печете блата.

След това прехвърляте блата върху нея и махате хартията.

Намазвате със сладко обилно навсякъде, за предпочитане е по-рядко, за да може блатът да поеме и да стане по-сочен.

Навивате блата на сладко руло и го оставяте с кърпата за няколко минути да поеме влагата и да омекне.

След това поръсвате сладкото рулце на баба с пудра захар или намазвате с течен шоколад.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *