Site Overlay

Сладко от ябълки и круши – Рецепта

Начин на приготвяне:

Захарта и водата се слагат в дълбока тенджера и се прави сироп.

Ябълките и крушите се измиват, почистват и се нарязват на дребно.

Добавят се в готовия сироп и се оставя на бавен огън да къкрят, докато ябълковото сладко се свари и добие златистокафяв цвят.

Слагат се канелата и лимонтузуто и след 3-4 минути се изкарва от котлона.

Още горещо сладкото от ябълки и круши се насипва в сухи бурканчета, капачетата се затварят добре и се обръщат с дъното нагоре върху кърпа на равно място.

На другия ден бурканчетаста със сладко от ябълки и круши се проверяват и се прибират на хладно.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *