Site Overlay

Сладоледена торта с вафлени кори – Рецепта

“Лесна и бърза сладоледена торта – няма да ви се вярва колко е вкусна, щом приключите с нея”

Начин на приготвяне:

1. Сложете сметаната да се охлади много добре, за да имате перфектен резултат при разбиването ѝ.

2. По желание си пригответе домашен орехов крокан от 100-120 г захар и 100 грама орехови ядки. Карамелизирайте захарта до златисто, сложете ядките и разклащайте съда, за да се карамелизират.

Сипете върху хартия за печене и когато хубаво изстине и се втвърди, начупете на парченца и смелете в блендер на средна скорост.

За целта трябва да разполагате с уред, способен да мели много твърди храни.

Другият вариант е да заложите на готов – купен от магазина крокан.

3. Разбийте охладената сметана на пухкав крем. Сипете кондензираното мляко и разбийте за още кратко, докато се получи хомогенна смес.

4. В малка форма за торта с откопчаващо се дъно подредете един пласт вафлени кори, които поръсете с крокан, после пласт сметанов сладолед и така редете до привършване на продуктите. Завършете със сметановата смес, поръсена обилно с крокан.

При мен диаметърът на формата е 15 см и получавам висока торта, но вие може да я направите с по-голям диаметър и по-малко пластове и височина.

Винаги ръсвайте крокан върху корите, за да не омекват при престояването във фризера.

5. Покрийте готовата домашна сладоледена торта със стреч фолио и приберете във фризер за 4-5 часа минимум.

6. Нарежете на порции и поднесете тази разкошна и много лесна сладоледена торта с вафлени кори.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *