Site Overlay

Сладолед с боровинки и домашен течен шоколад – Рецепта

“В горещ следобед онова, което ни се иска най-много, е домашен сладолед с течен шоколад и боровинки “

Начин на приготвяне:

За шоколада: Смесете сухото мляко и какаото.

В тенджерка прехвърлете водата и захарта и сложете на слаб огън. Щом захарта се разтопи добавете маслото. Когато и то се разтопи снемете от огъня и добавете есенцията. При непрекъснато разбъркване и на тънка струйка добавете към млякото и какаото. Разбъркайте добре. Ако все пак останат малки бучици, може да прецедите през цедка.

Разсипете течния шоколад в бурканчета и съхранявайте на хладно.

В началото е доста течен, но после се сгъстява.

За сладоледа: В купа смесете сметаната и сухото мляко. Разбийте с миксер до сгъстяване. Заделете 1/3 от тази смес и я разбийте с шоколада. Останалите 2/3 разбийте със сладкото.

Прехвърлете двете смеси в подходяща кутия (дали отдолу ще е шоколадовата или плодовата, или ще ги смесите… по Ваш избор). Пъхнете шоколадовия сладолед във фризера за поне 1 час.

Сладоледът с боровинки и домашен течен шоколад е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *