Site Overlay

Сладък Корейски хляб с яйце и моцарела

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
масло – 3 с.л.
захар – 8 с.л.
сол – 1 ч.л.
бакпулвер – 2 бр.
ванилия – 4 бр.
брашно – 1 ½ ч.ч.
прясно мляко – 1 ½ ч.ч.
яйца – 7 бр.
моцарела – 10 резена (около 250 г)
олио – за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тестото се приготвя, като се смесват разтопеното масло, захарта, солта, бакпулверът, ванилията, 3 яйца, млякото и брашното. Разбърква се до хомогенна смес (с миксера).

Готовото тесто изсипваме в предварително добре намазана с олио форма за кекс/тава.

Формата да се напълни до половината, защото следва да се добави моцарелата и яйцето.

Моцарелата е предварително нарязана на едри парчета, които се пускат в тестото на равно разстояние. По същия начин чукваме отгоре и 4 яйца.

Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за 30 мин или до златист загар.

Източник: gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *