Site Overlay

Сладък терин със савоярди и боровинково сладко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обвийте продълговата форма за терин със стреч фолио. Разбийте сладкарската сметана с миксер на гъст крем.

Добавете заквасената сметана, крема сиренето и разтворения желатин по указания на пакета начин. Разбъркайте до хомогенност отново с миксера.

Сложете един пласт от крема на дъното на формата. Наредете ред савоярди, предварително потопени в топло нес кафе. Сложете още един пласт от крема.

Върху крема намажете с боровинковото сладко и пак крем. Наредете втори ред бишкоти.

Завършете с крем.

Оставете ароматния сладък терин в хладилник за около два часа.

Внимателно обърнете терина с помощта на чиния и отстранете фолиото. Настържете останалите бишкоти с помощта на ренде и поръсете повърхността.

Сладкият терин със савоярди и боровинково сладко е готов, нарежете и поднесете!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *