Site Overlay

Сланина с чесън и подправки – Рецепта

Начин на приготвяне:

От солта и водата си приготвяме саламура. Разбъркваме, докато солта се стопи.

Прибавяме сланината и слагаме тежест. Сланината престоява така поне 5 дни.

След това изваждаме и измиваме добре. Оставяме да се отцеди от водата.

През това време си подготвяме подправките. Всеки може да сложи каквито подправки и количество, каквото желае.

Слагаме подправките върху хартия и омесваме добре. Аз съм заложил на стандартните български подправки.

Щом сланината се е отцедила, започваме да овалваме от всички страни.

Слагаме във фризера за няколко часа да стегне.

Поднасяме нашата сланина с чесън и подправки с хубаво студено питие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *