Site Overlay

Слепени медени сладки за Коледа – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете захарта, меда, олиото, канелата. содата и брашното. Замесете меко тесто за сладки.

Тестото оставете в хладилника за половин час. Извадете и разточете на кръгъл лист с дебелина един пръст. Изрежете меденките с кръгла формичка за бисквити.

Поставете ги в тавичката на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Подредете ги на разстояние, защото се надуват.

Загрейте фурната на 170-180 градуса и печете домашните коледни сладки до готовност. Извадете, оставете да се охладят, а след това слепете с мармалада по двойки.

Разтопете шоколада на водна баня. Полейте меденките отгоре и оставете шоколада да изстине и стегне.

Поставете ги в кутия с капак и съхранявайте слепените медени сладки за Коледа така.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *