Site Overlay

Слепени сладки с бадемов крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. За тестото разбийте яйцата със захарта и към тях сипете олиото и настържете жълтата част на кората от лимон.

2. Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и замесете гладко тесто. Ако е много меко, поръсете с още брашно.

3. Разточете върху леко набрашнен плот на кора с дебелина 3-4 мм и изрежете сладките с формичка – кръгла 4 см диаметър или друга по ваш избор.

4. Подредете в 2 тавички върху хартия за печене, като оставяте разстояние една от друга.

Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 15 минути всяка тава. Наглеждайте сладките и когато порозовеят по краищата, са готови. Ако много се препекат, ще станат твърди, затова не го допускайте.

След като извадите от фурната, оставете да изстиват и се заемете с бадемовия крем.

5. Разбийте на водна баня жълтъците със захарта при слаба температура. Добавете смлените на брашно бадеми, мекото масло, есенцията и рома. Разбивайте с телена бъркалка или миксер около 5 минути и след това оставете кремчето да изстине. Когато се охлади, ще се стегне.

6. Залепвайте сладките две по две с нежния бадемов крем и подредете слепените сладки върху поднос.

Да ви е сладко с тези уникални слепени сладки с бадемов крем!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *