Site Overlay

Сливенски милинки по стара рецепта – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо се започва със замесването на тестото. За целта разтворете маята в 100 мл хладка вода, добавете захарта и 2 лъжици от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне на топло за 10-тина минути.

В отделен съд пресейте брашното. Добавете към него солта, останалата вода, олиото и шупналата мая.

Замесете меко тесто. Намазнете го с олио и покрийте съда с чиста кърпа. Оставете на топло да втаса около 40 минути или докато удвои своя обема.

Смесете 2 лъжици олио с лъжица мас и ги разтопете. Потопете пръсти в мазнината и късайте топчета от тестото с големина на орех. Редете ги в добре намазнена тава с диаметър 30 см.

Оставете милинките да втасат пак за около 20-тина минути.

Междувременно си пригответе крема за намазването им. Разтопете маста с маслото.

Охладете и прибавете към тях брашното, яйцето, лъжица вода и щипка сол. Разбъркайте до гладка смес и намажете милинките.

Сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Необходими са около 20-25 минути. След като се изпекат, поръсете горещите милинки с пудра захар.

Сливенските милинки по стара рецепта са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *