Site Overlay

Сметанова диня с овесени ядки и мед – Рецепта

“Лек и много свеж десерт, идеален за топлите летни следобед – крем с диня и добро настроение “

Начин на приготвяне:

Накиснете желатина в студената вода. Оставете го да набъбне и го разтворете на водна баня.

Почистете динята от семките и я пасирайте заедно с меда. Добавете 1/2 от желатина и разбъркайте добре.

Разпределете в купички или чаши. По желание предварително поръсете на дъното кокосови стърготини.

Разбийте за кратко сметаната с овесените ядки и ваниловата захар. Добавете останалия желатин и отново разбийте.

Накрая прибавете какаото и разбъркайте леко с лъжица. Разпределете внимателно (в купичките/чашите) върху пюрето от диня.

Пъхнете плодовия крем в хладилник за 10-на мин., след което с помощта на шишче леко смесете по ръба пюрето и сметаната.

Поръсете с още малко какао и върнете в хладилника за 30 мин.

Сметановата диня с овесени ядки и мед е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *