Site Overlay

Сметанова торта с ягоди и шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Вземаме си две дълбоки купи.

Разделяме белтъците от жълтъците ги разбиваме до пяна.

Към тях добавяме захарта и отново разбиваме.

В другата купа са жълтъците, които и тях разбиваме и прибавяме към белтъците.

Разтапяме си маслото и него добавяме.

Пресяваме си брашното заедно с бакпулвера и него прибавяме на два-три пъти до получаването на еднородна смес.

Разделяме си сместа на три равни части.

Всяка една смес печем във фурната за около 15 минути.

Оставяме на страна да изстинат и чак тогава започваме да сглобяваме самата сметанова торта.

Разбиваме си сметаната с миксер.

Вземаме си първия блат поливаме с малко сок от компота, намазваме със сладко и добавяме предварително разбитата сметана.

Поставяме вторият блат и така до края, като завършваме със сметаната.

Почистваме си ягодите, измиваме ги и ако са малки, както в случая, ги нареждаме цели, а ако са големи – режем на две.

Върху тях и цялата торта с ягоди настъргваме шоколада.

Прибираме за около час-два в хладилника сметановата торта с ягоди и шоколад.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *