Site Overlay

Смокинова панна кота – Рецепта

“Смокинова панна кота – зарязваме всякаква работа и се захващаме с рецептата “

Начин на приготвяне:

Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Прясното мляко се смесва със сметаната и се загряват до завиране.

Към тях се добавя смокиновият сироп и желатина. Сместа се разбърква хубаво и се прецежда.

Разлива се в чашки, които се поставят в хладилника за няколко часа, да стегне кремът.

При поднасяне чашките се потопяват за няколко секунди в топла вода и се обръщат върху чинийка.

Панна котата се украсява с пресни смокини и натрошени орехи.

По желание смокиновата панна кота се полива със смокинов сироп.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *