Site Overlay

Смолянски марудници – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Сложете содата бикарбонат в киселото мляко. Разбъркайте и оставете да шупне.

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете млякото, брашното и солта. Разбъркайте до еднородна смес без бучки, както при направата на любимите палачинки.

Загрейте тиган за палачинки с незалепващо покритие. Сложете няколко капки мазнина и един малък черпак. Разстелете в кръг и изпечете от двете страни до готовност.

Извадете в чиния и постъпете по същия начин до изчерпване на количеството. В същия тиган разтопете кравето масло и запържете за няколко секунди.

Махнете от котлона и потопете марудниците от едната страна в маслото. Подредете в голяма чиния и сервирайте веднага.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *