Site Overlay

Содени питки от Орлов Дол – Рецепта

“Най-лесните содени питки, които ще ви подкрепят, щом усетите първите признаци на глада”

Начин на приготвяне:

Важно: За да ни се получи рецептата за содени питки от Орлов Дол, трябва да използване една и съща чаша за трите основни съставки.

В дълбока купа изсипваме брашното и сиренето. След тях в същата чаша, която сме използвали, я пълним с кисело мляко и върху нея изсипваме содата за хляб.

Започваме да бъркаме сместа, докато тя започне да образува балончета в чашата, тогава изсипваме и тази смес.

Всичкото това (брашното, сиренето и млякото) започваме да го бъркаме с лъжица, а когато се сгъсти започваме да го месим с ръка.

Когато тестото е готово, го правим на топчета (излизат между 4 и 6) и ги поставяме в намазнена тавичка.

Когато вече са в тавичката, ги сплескваме и правим с пръст малки дупки по средата на всяка от малките содени питки.

В тези дупчици слагаме по малко масло и след това ги слагаме да се пекат на предварително загрята фурна (горен и долен реотан на 200 градуса) за около 15-20 минути (трябва да са се надули и и да са пожълтели).

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *