Site Overlay

Содени пърженки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Първо, гасим содата в киселото мляко. Разбиваме яйцата със захарта и солта, докато се разтопят и яйцата станат на бяла пяна.

После слагаме киселото мляко с гасената сода.

Бъркаме до уеднаквяване на сместа, след това слагаме брашно и бъркаме с лъжицата, докато стане по гъсто.

Започваме да месим меко нелепнещо тесто. Трябва да бъде толкова меко, като меката част на ушенцето.

Разточваме и пържим мекичките в желаната от нас форма с мас и кубче масло за аромат.

Аз от тестото си изпекох и малка содена питка – стана вкусна и сполучлива.

Поднесете содените пърженки за закуска.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *